Garnalen bisque Bisque de crevettes

Nodig:

  • 50 gr boter of olie
  • 1,5 kg ongepelde garnalen (hiervan moet je 1/3 pellen voor garnituur. De pellen gaan in de soep)
  • 200 gr mirepoix
  • 80 gr tomatenpuree
  • 1 dl cognac
  • 3 dl witte wijn
  • 2,5 liter visfumet
  • 80 gr rijstemeel of tarwemeel
  • 2 eigelen
  • 2 dl room
  • cayennepeper
  • zout
  • bouquet garni
  • 2 el gehakte bieslook

Hoe:

  • Mirepoix aanzetten in de vetstof, de ongepelde garnalen en de pellen toevoegen en laten kleuren.
  • Tomatenpuree toevoegen even laten meestoven(om de zuren te neutraliseren).
  • Flamberen met cognac.
  • Blussen met wijn en visfumet en 20 minuten laten koken.
  • Bind de soep met rijstmeel of blanke roux, mix de soep en nog 10 minuten laten koken.
  • Passeer de soep.
  • Terug aan de kook brengen en afschuimen.
  • Van het vuur nemen, afwerken met een liaison en op smaak brengen.
  • Garnituur: de gepelde garnaaltjes en gehakte bieslook.
pauls_choice_logo-01