Nodig:
- 50 gr boter of olie
- 1,5 kg ongepelde garnalen (hiervan moet je 1/3 pellen voor garnituur. De pellen gaan in de soep)
- 200 gr mirepoix
- 80 gr tomatenpuree
- 1 dl cognac
- 3 dl witte wijn
- 2,5 liter visfumet
- 80 gr rijstemeel of tarwemeel
- 2 eigelen
- 2 dl room
- cayennepeper
- zout
- bouquet garni
- 2 el gehakte bieslook
Hoe:
- Mirepoix aanzetten in de vetstof, de ongepelde garnalen en de pellen toevoegen en laten kleuren.
- Tomatenpuree toevoegen even laten meestoven(om de zuren te neutraliseren).
- Flamberen met cognac.
- Blussen met wijn en visfumet en 20 minuten laten koken.
- Bind de soep met rijstmeel of blanke roux, mix de soep en nog 10 minuten laten koken.
- Passeer de soep.
- Terug aan de kook brengen en afschuimen.
- Van het vuur nemen, afwerken met een liaison en op smaak brengen.
- Garnituur: de gepelde garnaaltjes en gehakte bieslook.