Nodig voor 4 personen
- 20 gr boter
- 3 sjalotjes fijngehakt
- 1 teentje look fijngehakt
- 2 stuks venkel in juliennne gesneden en het groene loof bewaren
- 4 dl krachtige bouillon
- 1 dl ricard
- Een mespuntje Madras currypoeder
- 5 muntblaadjes
- 4 el room
- 20 gr boter
- 2 schellen gedroogde ham
Hoe:
- Stoof de sjalot en de look aan in de boter, voeg na 5 minuten de venkeljuliennne toe, laat even stoven, blus met ricard en voeg de bouillon toe, laat 15 minuten garen.
- Voeg de muntblaadjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, mix de soep, breng op smaak.
- Verdeel de soep in 4 soeptassen, klop de room op met de curry tot een schuimige mousse. Lepel deze mousse over de soep, bestrooi met het fijngesneden venkelgroen.
- Snij de ham in julienne en bak de ham krokant in een droge pan, serveer de reepjes bij de soep.