04 Cappuccino van venkel

Nodig voor 4 personen

  • 20 gr boter
  • 3 sjalotjes fijngehakt
  • 1 teentje look fijngehakt
  • 2 stuks venkel in juliennne gesneden en het groene loof bewaren
  • 4 dl krachtige bouillon
  • 1 dl ricard
  • Een mespuntje Madras currypoeder
  • 5 muntblaadjes
  • 4 el room
  • 20 gr boter
  • 2 schellen gedroogde ham

Hoe:

  • Stoof de sjalot en de look aan in de boter, voeg na 5 minuten de venkeljuliennne toe, laat even stoven, blus met ricard en voeg de bouillon toe, laat 15 minuten garen.
  • Voeg de muntblaadjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, mix de soep, breng op smaak.
  • Verdeel de soep in 4 soeptassen, klop de room op met de curry tot een schuimige mousse. Lepel deze mousse over de soep, bestrooi met het fijngesneden venkelgroen.
  • Snij de ham in julienne en bak de ham krokant in een droge pan, serveer de reepjes bij de soep.
pauls_choice_logo-01