Met crumble van gedroogde ham
Nodig voor 4 personen
- 20 gr boter
- 3 sjalotjes fijngehakt
- 1 knolselder (schillen en in blokjes snijden)
- Het jonge groen van de knolselder blaadjes, wassen en fijnhakken
- 8 dl krachtige bouillon
- Een mespuntje Madras currypoeder
- 3 muntblaadjes
- 4 el room
- 2 schellen gedroogde ham
Hoe:
- Stoof de sjalot aan in de boter, voeg na 5 minuten de knolselder toe, laat even stoven en voeg de bouillon toe, laat garen.
- Mix de soep, breng op smaak, snipper de muntblaadjes en voeg ze toe.
- Verdeel de soep in 4 soeptassen, klop de room op met de curry tot een schuimige mousse. Lepel deze mousse over de soep, bestrooi met het fijngesneden knolselder groen.
- Droog de ham in de oven en kruimel de ham, strooi dat over de room bij de soep.