Cappuccino van knolselder

Met crumble van gedroogde ham

Nodig voor 4 personen

  • 20 gr boter
  • 3 sjalotjes fijngehakt
  • 1 knolselder (schillen en in blokjes snijden)
  • Het jonge groen van de knolselder blaadjes, wassen en fijnhakken
  • 8 dl krachtige bouillon
  • Een mespuntje Madras currypoeder
  • 3 muntblaadjes
  • 4 el room
  • 2 schellen gedroogde ham

Hoe:

  • Stoof de sjalot aan in de boter, voeg na 5 minuten de knolselder toe, laat even stoven en voeg de bouillon toe, laat garen.
  • Mix de soep, breng op smaak, snipper de muntblaadjes en voeg ze toe.
  • Verdeel de soep in 4 soeptassen, klop de room op met de curry tot een schuimige mousse. Lepel deze mousse over de soep, bestrooi met het fijngesneden knolselder groen.
  • Droog de ham in de oven en kruimel de ham, strooi dat over de room bij de soep.

 

pauls_choice_logo-01