Bouillonsoep met aardpeer en shiitake

Nodig voor 4 personen:

  • 250 gr rundschenkel
  • 1 kg kalfbeenderen
  • ½ groene selder
  • ½ prei
  • 1 wortel 1 ajuin
  • Kruidenboeketje van tijm, laurier en peterseliestengels
  • Zwarte peper en zout
  • 1,5 liter water
  • 300 gr aardpeer
  • 300 gr Shiitake
  • 2 el gehakte bieslook

Hoe:

  • De schenkel en de beenderen blancheren.
  • Met koud water weer opzetten en aan de kook brengen.
  • Afschuimen en groenten en kruiden toevoegen.
  • 4 uur zachtjes laten trekken.
  • Ontvetten en zeven.
  • De soep terug aan de kook brengen, de geschilde en versneden aardpeer toevoegen en laten garen en mixen.
  • De shiitake reinigen in reepjes snijden, toevoegen even laten doorkoken en op smaak brengen en de bieslook toevoegen.
pauls_choice_logo-01