Bouillon van bosduiven

Nodig voor 4 personen:

  • 1 bosduif
  • ½ prei
  • 2 takjes selder
  • ½ dikke wortel
  • 1 grote ajuin
  • 1/6de Chinese kool
  • 2 el olijfolie
  • Klontje boter
  • Takje tijm
  • 1 el getopte kervelblaadjes
  • Blaadje laurier
  • Peper en zout
  • Blokje rundbouillon of ½ liter runderbouillon

Hoe:

  • Snijd de borstfilets van de duif en reinig de karkas.
  • Zet ze samen op in koud water en breng aan de kook, schuim af.
  • Voeg nu de helft van de groenten (goed wassen) (de Chinese kool apart houden) en kruiden toe en laat zachtjes garen gedurende 1,5 à 2 uur.
  • De andere helft van de groenten snijden we in kleine brunoise en stoven we beetgaar in een klontje boter.
  • Het borstvlees van de duif nemen we uit als het volledig gaar is en snijden we ook in kleine blokjes.
  • De bouillon zeven, terug aan de kook brengen en de gewassen en versneden Chinese kool toevoegen en even laten koken.
  • De brunoise van groenten en borstvlees toevoegen, afsmaken en afwerken met getopte kervel.

Over bosduiven:

Een jonge duif heeft grijze poten en een oude duif heeft paarse poten. De kleur van de houtduif is blauwgrijs en heeft een witte halsvlek, terwijl de holenduif ook blauwgrijs is, maar een roze gloed op de borst heeft.

pauls_choice_logo-01