Bospaddestoelensoep

Nodig voor 8 personen:

  • 5 lenteuitjes (pijpajuin)
  • 200 gr shiitake
  • 200 gr oesterzwammen of 600 gr bospaddestoelen naar eigen keuze
  • 200 gr grotchampignons of beukenzwammen
  • 50 gr boter
  • 1 takje verse citroentijm
  • 1 liter bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl room
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl graanmosterd

Hoe:

  • Snij het witte stuk van de bosuitjes in brunoise en sauteer in 2/3de van de boter
  • Reinig de champignons en zet van elke soort 50 gr apart voor het garnituur, snij de champigons en voeg ze bij de bosuitjes, laat enkele minuten bakken en voeg er de tijm, witte wijn, bouillon, curry, mosterd en room aan toe.
  • Laat de soep 15 minuten koken en mix de soep.
  • Bak de overgebleven en gesneden champignons in de rest van de boter en voeg ze nu aan de soep toe als garnituur.
  • Snij het groen van de bosuitjes fijn en strooi in de soep.
pauls_choice_logo-01