Bospaddestoelenroomsoep

Nodig voor 4 personen:

  • 5 lenteuitjes (pijpajuin)
  • 200 gr shiitake
  • 200 gr oesterzwammen of 600 gr bospaddestoelen naar eigen keuze
  • 200 gr grotchampignons of beukenzwammen
  • 50 gr boter
  • 1 takje verse citroentijm
  • 1 liter bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl room
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl mosterd
  • 60 gr boter en 75 gr rijstmeel voor blanke roux.
  • 2 eigelen en 1 dl room voor liaison

Voor het garnituur:

  • 1 stuk bladerdeeg
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 30 gr boter
  • 100 gr wildpaté

Hoe:

  • Snij het witte stuk van de bosuitjes in brunoise en sauteer in 2/3de van de boter
  • Reinig de champignons en zet van elke soort 50 gr apart voor het garnituur, snij de champigons en voeg ze bij de bosuitjes, laat enkele minuten bakken en voeg er de tijm, witte wijn, bouillon, curry, mosterd en room aan toe.
  • Laat de soep 15 minuten koken en mix de soep.
  • Bak de overgebleven en gesneden champignons in de rest van de boter en voeg ze nu aan de soep toe als garnituur.
  • Breng de soep aan de kook, zet van het vuur, werk af met de liaison, en breng op smaak.
  • Snij het groen van de bosuitjes fijn en strooi in de soep.

Garnituur:

  • Prik de bladerdeeg met een vork, besmeer met gesmolten boter, bestrooi met gemalen kaneel, en bak af in de oven.
  • Laat de bladerdeeg afkoelen en besmeer met de wildpaté.

pauls_choice_logo-01