Borsjtsj malorussiski (Russische keuken)

Nodig voor 6 personen: (kooktijd = min. 3 uur)

  • Basisgroenten
    • 300 gr rauwe rode biet
    • 200 gr prei
    • 100 gr selder
    • 300 gr witte kool
  • 50 gr boter
  • 2 el tomatenpuree
  • 750 gr soepvlees
  • 300 gr gerookte spek
  • 1 kleine rookworst
  • 300 gr geraspte rauwe rode biet
  • 1 dl room
  • 1 el gehakte dille
  • Peper en zeezout
  • 1 laurierblad
  • Garnituur
    • 2 el zure room
    • 1 el gehakte peterselie

Hoe:

  • Stoof de basisgroenten in de boter, voeg de tomatenpuree toe en laat garen om te ontzuren.
  • Voeg 1,5 liter water toe
  • Als het kookt, voeg het soepvlees en het gerookt spek toe.
  • Laat de geraspte rode biet weken in de room.
  • Laat alles garen, neem het vlees uit de soep, laat afkoelen en snij in kleine blokjes, ook de worst en voeg toe aan de soep.
  • Giet de vloeistof van de geweekte rode biet door een zeef en voeg toe aan de soep.
  • Strooi de gehakte dille in de soep en breng op smaak.
  • Meng de peterselie onder de zure room.
  • Schep de soep in borden en doe in elk bord een schepje van de zure room.
pauls_choice_logo-01