HACIENDA LOPEZ DE HARO RESERVA | |
---|---|
Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | D.O.Ca. Rioja |
Productieregio: | San Vicente de la Sonsierra/ Haro |
Wijnhuis: | Bodega Haciendo Lopez de Haro |
Klimaat: | Gematigd zeeklimaat. |
Neerslag: | 500 mm. |
Bodemtype: | Arme bodem, klei-kalk |
Hoogte: | 500 meter |
Druif: | Tempranillo, Graciano |
De wijngaard | De wijngaard licht onder het Toloño-gebergte dat hem beschut tegen de koude winden van de Cantabrische-zee en in het zuiden zorgt de Ebro voor de nodige vochtigheid. |
Volume alcohol: | 14 % |
Jaar: | |
Stop: | Kurk |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Opvoeding/type: | Reserva, 10 maanden op Franse eikenvaten van 1 tot 3 jaar oud |
Vinificatie: | Goblet snoei, de druiven zijn hand geplukt in de derde week van oktober, maceratie van 2 weken en gisting onder gecontroleerde temperatuur van 28°C. |
Onderscheidingen: | 92/100 Guía Peñin International Wine and Spirits Competition London: Silver medal Decanter Asia Wine Awards: Silver medal Decanter World Wine Awards UK.: Bronze Medal |
Schenken tussen: | 16 à 17°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 5 tot 10 jaar bewaren |
Zien: | Robijnrood in de rand wat dakpannenkleur van de lange rijping op eik en op de fles |
Neus: | Krachtig, primaire aroma’s van rijp fruit, kruidig, balsamico, vanille |
Smaak: | Evenwichtig, rond en zalvend, fruitig, kruidig, rijpe zachte tannines, lange afdronk |
Gastronomie: | Bij gebraden en geroosterd runds- en varkensvlees met béarnaise of pepersaus, kalfskoteletje Grand Mère, rijpe kazen |