Wijnazijn van cava Agustí Torelló Mata sec

Wijnazijn van cava Agustí Torelló Mata sec
Herkomst/ land:Spanje
Wijnhuis:Bodega Agustí Torelló Mata
Deze Agustí Torelló Mata cavawijnazijn wordt gemaakt van Cava Brut Nature die 12 tot 16 maanden oud is, op dat ogenblik zijn de primaire aroma’s al waar te nemen. De cava gaat in een open tank voor 5 tot 7 dagen waar hij geoxygeneerd wordt; het koolzuur verdwijnt en de azijnzuurbacteriën (acetobacter) zetten de alcohol om tot azijnzuur. De azijn gaat dan in Frans eiken vaten en blijft er een jaar rusten.
De combinatie van de gebruikte complexe wijn en het Frans eiken zorgt voor aromatische smaken je proeft intens zuur en een ietsje zoet, cava en fruit zoals renetappel en peer.
Formaat:375 ml
Zien:
Neus:
Smaak:De combinatie van de gebruikte complexe wijn en het Frans eiken zorgt voor aromatische smaken je proeft intens zuur en een ietsje zoet, cava en fruit zoals renetappel en peer.
Gastronomie: Deze wijnazijn van Cava sec kan gebruikt worden om smaak te geven aan elk gerecht, in het bijzonder is hij een perfecte match voor oesters, visgerechten, tartaar, salades, rijpe kazen, rood vlees, wild gevogelte, lam en konijn. Hij kan zelfs gebruikt worden bij desserts, bij roomijs of sommige soorten gebak. Perfect bij zuiderse gerechten
pauls_choice_logo-01