Perelada 5 Finques Reserva | |
---|---|
Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | D.O. Emporda |
Productieregio: | Perelada/ Girona/ Cataluña |
Wijnhuis: | Castillo de Perelada |
Klimaat: | Mediterraan met invloeden van vochtige winden |
Neerslag: | 600 en 700 mm |
Bodemtype: | Bruine aarde met kalksteen. |
Hoogte: | 200 meter |
Druif: | 26% Garnatxa, 24% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot, 16% Syrah, 9% Samsó, 3% Monastrell, 1% Cabernet Franc. |
Productie: | Perelada bezit 5 Fincas in de D.O. Empoda, ze hebben elk hun eigen geologische kenmerken, de bodem is telkens uniek en laat toe om zeer brede smaaknuances te bekomen. |
Volume alcohol: | 0.15 |
Jaar: | 2016 |
Stop: | Kurk |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Opvoeding/type: | 18 maanden in eikenvaten, 50% in Amerikaanse eik en 50% in Allier Franse eik |
Onderscheidingen: | 93 punten Guia de Vinos 2016 90 punten Guia Peñin en 4 sterren Gouden Medaille Concours Mondial |
Schenken tussen: | 16 à 17°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken, kan 5 tot 10 jaar bewaren |
Zien: | Diepe kersrood met violette rand |
Neus: | Fruit en kruiden, balsamico |
Smaak: | Rond, goede balans, zachte tannines, aangename structuur, lange afdronk |
Gastronomie: | Gebraad, rood vlees, BBQ, geroosterde groenten, schapenkaas |
Info: | Emporda is een klein wijngebied met een verscheidenheid aan bodems die ook op enkele andere plaatsen voorkomen: hellingen van leisteen, zandvlaktes, alluviale gronden, kleislib, grind en meer. Deze diversiteit in de bodem stelt de wijnmaker in staat om druiven te verbouwen met een enorm scala aan nuances en om karaktevolle wijnen te bereiden. |