Stoofvlees

Nodig voor 4:

  • 1 kg stoofvlees
  • klontje boter
  • 2 uien fijngehakt
  • 0,5 liter bier naar keuze (bruine of blonde abdijbieren doen het uitstekend)
  • takje tym
  • 2 laurierblaren
  • 2 stukken peperkoek
  • 1 el mosterd
  • pezo.

Hoe:

  • Werk met twee potten, in de eerste bak je het vlees aan, in de tweede stoof je de ajuin.
  • Als het vlees mooi gekleurd is, voeg het dan bij de ajuin. En deglaceer deze pot met het bier en een scheutje water, voeg deze deglacage bij het vlees en voeg water bij tot het vlees net onder staat. Voeg alle kruiden toe, smeer de mosterd op de peperkoek en voeg toe.
  • Laat ongeveer 2 à 3 uur zachtjes stoven en roer regelmatig zodat de peperkoek de saus bindt.

Drink hierbij: Het bier dat je gebruikt in de bereiding.

TIP: serveer met frietjes en versgemaakte mayonaise

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg