Echte Gentse stoverij

Is klaar na ongeveer 2 uur op het vuur en is best na een nacht rusten (zoals de meeste stoofpotjes). Het is een stoverij waarin zowel rund- als varkensvlees verwerkt worden met lever, niertjes en oervlaamse ingrediënten zoals trappist , peperkoek en Gentse mosterd.

Het recept:

  • 750 gr. stoverijvlees (1/2 rund -, 1/2 varkensvlees)
  • 150 gr. Rundlever
  • 150 gr. Varkensniertjes
  • 1 grote ajuin
  • 1 appel
  • Pezo
  • een snee bruin brood
  • mosterd
  • tijm
  • laurier
  • wijnazijn
  • 1/2 L bruin bier = trappist van Westmalle
  • 1 el cassonade suiker
  • peperkoek

Hoe:

  • Snijd het vlees in gelijke stukjes, bak ze mooi bruin in de reuzel of gebruik boter en doe dit in een braadpan, schep het vlees nadien over in een kookpot, bak ook de lever en de niertjes.
  • In dezelfde pan stoof je nu de ajuin en de appel mooi bruin, deglaceer met het bier en voeg toe aan het vlees.
  • Besmeer het bruin brood met de mosterd, leg op het vlees en voeg alle andere ingrediënten toe, voeg water toe tot het vlees onderstaat.
  • Laat zachtjes stoven tot volledige gaartijd.
  • Laat één nacht rusten
  • Breng aan de kook, breng op smaak, bind de saus met aardappelmeel of arrowroot
  • Voeg eventueel nog wat bier bij
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg