Chili con carne met rijst

Nodig voor 4 personen

  • 2 ajuinen
  • 1 teentje look geplet
  • Olijfolie
  • 2 dl vleesbouillon
  • 1 groene selder
  • 1 dikke wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • Boter
  • 500 gr rundsgehakt
  • Kaneelstokje
  • Komijn, paprikapoeder
  • Laurier en tijm of provençaalse kruiden
  • Zeezout en peper
  • 400 gr rode bonen in blik of witte bonen in blik
  • 140 gr tomatenpuree
  • 200 gr gepelde tomaten
  • 2dl zure room
  • 20 gr kervel

Voor de rijst

  • 2 sjalotjes
  • Olijfolie
  • 200 gr rijst lange korrel
  • 4 dl bouillon (vlees- of groentenbouillon)
  • Klontje boter
  • Peper zout

Hoe:

  • De chili:
  • Snipper de ajuin en de look en stoof ze aan in olijfolie.
  • Was en snijd alle andere groenten en voeg toe, laat lichtjes kleuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee stoven om te ontzuren blus met vleesbouillon en de gepelde tomaten.
  • Bak het vlees aan in een grote pan en kruid met peper en zout voeg toe aan de groenten doe er ook de andere kruiden bij.
  • Doe er de bonen bij en laat zachtjes 30 minuten sudderen, breng op smaak.
  • Afwerking: hak de kervel en meng hem onder de zure room.
  • Schep de chili con carne op een bord, leg er de rijst naast en leg een lepel van de zure room over de chili.
  • De rijst:
  • Snippere de sjalotjes en fruit ze aan in olijfolie.
  • Doe er de rijst bij en laat even mee stoven.
  • Bevochtig met bouillon breng op smaak met peper en zout voeg een blaadje laurier toe. kook onder deksel.
  • Om rijst juist te garen let op: 1/3de rijst en 2/3de bouillon of water.
  • Als de rijst gaar is roer er dan een klontje boter onder.
C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg