Kwarteltjes met bloemkoolcouscous

Nodig:

  • 2 kwartels per persoon
  • 50 ml Porto
  • 2.5 dl gevogeltefond
  • Boter
  • Peper, zeezout
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look

Voor de couscous:

  • 1 tas couscous
  • 2 tassen gemalen bloemkoolroosjes
  • Een stukje gember op siroop
  • 2 el fijne erwtjes
  • Klontje boter
  • Olijfolie

Hoe:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat ondertussen de porto en de bouillon samen tot 2/3 inkoken.
  • Stoof in een klontje boter de fijngesneden sjalot en look (neem een pot met deksel).
  • Bak de kwartel in een klontje boter goudbruin aan alle zijden, bestrooi met peper en zout en doe ze bij de sjalot.
  • Giet de ingekookte saus over de kwartels, doe een deksel op de pot en laat ze 10 minuten garen in het midden van de oven.   

Voor de bloemkoolcouscous

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en hak deze fijn in een keukenrobot tot je de textuur van couscous hebt.   
  • Breng water aan de kook (met zout), voeg de bloemkool toe en giet onmiddellijk, weer af. 
  • Laat de bloemkoolcouscous uitlekken, niet afspoelen met koud water.
  • Doe de couscous in een kom met de erwtjes, voeg peper en zout toe en overgiet met 1 kop kokende gevogeltefond.
  • Zodra de couscous al het vocht opgeslorpt heeft, de ‘bloemkoolcouscous’, de fijngehakte gember, een flinke klont boter en een scheutje olijfolie toevoegen en goed mengen. 
  • De couscous mag zeker niet te droog zijn, voeg eventueel gevogeltefond toe.
  • Breng op smaak.

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg