Quiche met asperges en gerookte zalm

Nodig voor 4 personen:

  • 100 gr gerookte zalm
  • ¼ liter room
  • 4 eieren
  • 8 asperges voorgekookt (beetgaar)
  • 2 tomaten
  • 50 gr kervel
  • pezo

Foreleitjes en frisésla met vinaigrette

Voor het deeg

  • 200 gr bloem
  • 100 gr boter
  • ½ dl water
  • 1 ei
  • een snuifje zout

Hoe:

  • Maak eerst het deeg: giet de bloem op tafel en snij de boter (malse) in blokjes, werk de boter onder de bloem en wrijf het deeg tussen de handen zodat je een grof deeg krijgt. Maak nu in het midden een kuiltje en giet er het water in en het losgeklopt ei, maak een deegbal zonder al te veel te kneden en zet het deeg 30 minuten in de koelkast, bekleed er dan de taartvorm mee.
  • Snij de gerookte zalm in reepjes en de voorgekookte asperges in blokjes en meng ze met blokjes van de gepelde tomaat zonder de pitjes en de gehakte kervel. Klop de room met de eitjes los en meng met alle ingrediënten.
  • Vul de taartvom en bak ongeveer 30 minuten op 180 °C.
  • Warm opdienen en je kan afgarnieren met foreleitjes en wat frisésla met vinaigrette.

Tip: mierikswortelsaus past hier heel goed bij.

 

C:\Users\Paul\AppData\Local\Temp\Temp1_paul's_choice_logo's.zip\pauls_choice_logo-01.jpg