Goujonettes van rog met Gribichesaus

 

Nodig voor 4 personen :

800 gr rogvleugels met graat 

Voor het paneren:

  • 3 eiwitten
  • een scheutje melk
  • een soeplepel arachideolie
  • 100 g bloem
  • 100 g mie de pain of chapelure of panko

Voor de mayonaise:

  • 2 eigeel
  • 1 scheut worcestersaus
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels citroensap
  • 4 dl druivenpitolie
  • zout

Voor de Gibrichesaus:

  • mayonaise
  • 1 gekookt ei
  • 30 g verse groene kruidenmengeling
  • 3 augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ bot peterseliepluksels
  • peper en zout


Hoe:

  • De rogvleugels fileren (of vraag dit aan je vishandelaar) en in reepjes snijden.
  • De reepjes paneren à l’anglaise.
  • De mayonaise maken, en vervolgens de gribiche.
  • De goujonettes kort frituren in olie op 180°C, bladpeterseliepluksels ook frituren, laten uitlekken en ontvetten op een absorberend papier