Nodig voor 4 personen :
800 gr rogvleugels met graat
Voor het paneren:
- 3 eiwitten
- een scheutje melk
- een soeplepel arachideolie
- 100 g bloem
- 100 g mie de pain of chapelure of panko
Voor de mayonaise:
- 2 eigeel
- 1 scheut worcestersaus
- enkele druppels tabasco
- enkele druppels citroensap
- 4 dl druivenpitolie
- zout
Voor de Gibrichesaus:
- mayonaise
- 1 gekookt ei
- 30 g verse groene kruidenmengeling
- 3 augurken
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ bot peterseliepluksels
- peper en zout
Hoe:
- De rogvleugels fileren (of vraag dit aan je vishandelaar) en in reepjes snijden.
- De reepjes paneren à l’anglaise.
- De mayonaise maken, en vervolgens de gribiche.
- De goujonettes kort frituren in olie op 180°C, bladpeterseliepluksels ook frituren, laten uitlekken en ontvetten op een absorberend papier