Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | D.O. Alicante |
Productieregio: | Pinoso |
Wijnhuis: | La Bodega de Pinoso |
Klimaat: | Mediterraan tot continentaal |
Druif : | Monastrell 100% |
Bodemtype: | Oude kalksteen op vulkanisch kalksteen, alluviale klei |
Hoogte: | 400 meter |
Productie: | Bio en Vegan |
Volume alcohol: | 13% |
Jaar: | 2019 |
Opvoeding/type: | Stalen tanks |
Totale zuren | 6,5 gr/liter |
Restsuiker | 1,5 gr/liter |
Sulfiet | 76 mg/liter |
Stop: | Nylon |
Verpakking: | doos 6 flessen |
Schenken tussen: | 6 à 8°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 2 jaar bewaren |
Zien: | Licht roze van kleur met blauwe en violette tinten, gedurfd, |
Neus: | Expressief dat aroma's van aardbei, framboos en meloen ontwikkelt die evolueert naar een reeks exotische fruittonen. |
Smaak: | Zacht, verfrissend, elegant en smakelijk met een lange en aangename afdronk. |
Gastronomie: | Als aperitief, vis- en schelpdieren, speciaal mosselen, geitenkaas, witte vleessoorten Gentse waterzooi, Vitello tonato, Orloff gebraad, |
| De wijngaarden van “La bodega de Pinoso” liggen in de provincies Alicante en Murcia in het gebied Pinoso, Monóvar, Yecla en Jumilla, allen onder de D.O. Alicante. 70% van de aanplant is de lokale druif “Monastrell” welke dan ook het meest aanwezig is in de wijnen van deze bodega. |
| |
| |