04 Bloemkoolvelout‚ of Velout‚ Du Barry

Nodig voor 10 personen:

  • Mirepoix voor witte soep (ajuin, witte selder, wit van prei)
  • 1,5 liter blanke fond
  • 2 kilo bloemkoolroosjes
  • 75 gr boter
  • 120 gr bloem
  • Peper, zeezout, muskaatnoot
  • 2 dl room + 2 eigelen = liaison
  • 3 el. Gehakte bieslook of kervel

Hoe:

  • De mirepoix met 3/4de van de bloemkoolroosjes aanzetten in 30 gr boter en even stoven (suer).
  • De bloem toevoegen, laten drogen (roux maken) de bouillon en de kruiden toevoegen, aan de kook brengen en 30 minuten laten koken.
  • Mix de soep en doe ze door de fijne puntzeef breng terug aan de kook.
  • Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en doe ze in de soep als garnituur, werk af met liaison en gehakte groene kruiden en breng op smaak.
  • Serveer de korstjes apar img1 img1 img1 img1 t.