Nodig voor 10 personen:
- Mirepoix voor witte soep (ajuin, witte selder, wit van prei)
- 1,5 liter blanke fond
- 2 kilo bloemkoolroosjes
- 75 gr boter
- 120 gr bloem
- Peper, zeezout, muskaatnoot
- 2 dl room + 2 eigelen = liaison
- 3 el. Gehakte bieslook of kervel
Hoe:
- De mirepoix met 3/4de van de bloemkoolroosjes aanzetten in 30 gr boter en even stoven (suer).
- De bloem toevoegen, laten drogen (roux maken) de bouillon en de kruiden toevoegen, aan de kook brengen en 30 minuten laten koken.
- Mix de soep en doe ze door de fijne puntzeef breng terug aan de kook.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en doe ze in de soep als garnituur, werk af met liaison en gehakte groene kruiden en breng op smaak.
- Serveer de korstjes apar t.