Nodig voor 20 personen:
- 3 bloemkolen
- 2 ajuinen
- 2 x het wit van prei
- 5 aardappelen
- 4 liter bouillon
- Peper en zeezout
- Laurier, tijm en peterseliestelen (kruidentuiltje)
- Klontje boter
- 4 dl room met 4 eigelen = liaison
- 1 pakje waterkers
Hoe:
- Was en snijdt de Ajuin, de prei de aardappelen en de bloemkool gebruik ook het dikke middenstuk. Stoof aan in boter.
- Blus met de bouillon, voeg kruiding toe en het kruidentuiltje, laat garen.
- Neem het kruidentuiltje uit en mix de soep, breng ze terug aan de kook en schuim af.
- Laat ondertussen de schellen ham drogen in de oven en brokkel ze in stukjes.
- Was en hak de waterkers grof
- Zet de liaison klaar.
- Breng de soep aan de kook, neem de pot van het vuur, voeg de liaison toe, breng op smaak.
- Kruimen de gedroogde ham in de borden, schep, er de soep over en leg er een lepeltje gehakte waterkers op.