04 Bloemkoolsoep met waterkers en ham

Nodig voor 20 personen:

  • 3 bloemkolen
  • 2 ajuinen
  • 2 x het wit van prei
  • 5 aardappelen
  • 4 liter bouillon
  • Peper en zeezout
  • Laurier, tijm en peterseliestelen (kruidentuiltje)
  • Klontje boter
  • 4 dl room met 4 eigelen = liaison
  • 1 pakje waterkers

Hoe:

  • Was en snijdt de Ajuin, de prei de aardappelen en de bloemkool gebruik ook het dikke middenstuk. Stoof aan in boter.
  • Blus met de bouillon, voeg kruiding toe en het kruidentuiltje, laat garen.
  • Neem het kruidentuiltje uit en mix de soep, breng ze terug aan de kook en schuim af.
  • Laat ondertussen de schellen ham drogen in de oven en brokkel ze in stukjes.
  • Was en hak de waterkers grof
  • Zet de liaison klaar.
  • Breng de soep aan de kook, neem de pot van het vuur, voeg de liaison toe, breng op smaak.
  • Kruimen de gedroogde ham in de borden, schep, er de soep over en leg er een lepeltje gehakte waterkers op.