04 Bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas

Bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas

Nodig voor 4 personen:

  • 600 gr bouillon
  • 800 gr bloemkoolroosjes
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • Pezomus
  • 40 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • 1,5 dl room (mag maar moet niet)
  • 2 el. Gehakte bieslook of kervel

Hoe:

  • Maal de kaas zeer fijn
  • Breng de bloemkool, de bouillon en de kruiden aan de kook en kook ongeveer 20 mintuten, als de bloemkoolroosjes beetgaar zijn (na 5 minuten) neem dan een deel ervan uit de soep, om ze later als garnituur terug toe te voegen.
  • Maak ondertussen van de boter en de bloem een roux. en laat afkoelen
  • Mix de soep, breng aan de kook en bind met de roux
  • Mix de soep weer en doe ze door de fijn puntzeef
  • Doe de bloemkoolroosjes in de soep, werk af met room en gehakte groene kruiden en breng op smaak.
  • Strooi er de kaas over.

Tip: je kan de room vervangen door sojaroom of cocosroom