Bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas
Nodig voor 4 personen:
- 600 gr bouillon
- 800 gr bloemkoolroosjes
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- Pezomus
- 40 gr gemalen Parmezaanse kaas
- 1,5 dl room (mag maar moet niet)
- 2 el. Gehakte bieslook of kervel
Hoe:
- Maal de kaas zeer fijn
- Breng de bloemkool, de bouillon en de kruiden aan de kook en kook ongeveer 20 mintuten, als de bloemkoolroosjes beetgaar zijn (na 5 minuten) neem dan een deel ervan uit de soep, om ze later als garnituur terug toe te voegen.
- Maak ondertussen van de boter en de bloem een roux. en laat afkoelen
- Mix de soep, breng aan de kook en bind met de roux
- Mix de soep weer en doe ze door de fijn puntzeef
- Doe de bloemkoolroosjes in de soep, werk af met room en gehakte groene kruiden en breng op smaak.
- Strooi er de kaas over.
Tip: je kan de room vervangen door sojaroom of cocosroom