04 Apfelschaumsuppe met bladerdeeg kaasstengels en gerookte makreel

Nodig voor 4 personen:

  • 2 el olie
  • 1 grote ajuin
  • 5 appelen (Golden delicious)
  • De helft van het wit van een stengel prei.
  • 1 wortel
  • 1/4de liter droge witte wijn
  • ½ liter runderbouillon
  • 1/4de liter room
  • Klontje koude boter
  • Mierikswortel (facultatief)
  • Zeezout
  • Peper
  • Mespuntje mosterd

Hoe:

  • De ajuin, de wortel en 4 appelen (en de mierikswortel) schillen, versnijden en aanstoven in de olie.
  • De 5de appel apart beetgaar aanstoven, komt als garnituur in de soep.
  • Blussen met de witte wijn, peper, zout en de runderbouillon toevoegen, aan de kook brengen en garen.
  • De helft van de room en een klontje koude boter toevoegen en mixen, de gerookte makreel toevoegen en op smaak brengen.
  • De soep uitscheppen in borden, de appelblokjes en de versneden gerookte makreel toevoegen.
  • Ondertussen de overgebleven room lichtjes opkloppen zodat hij blijft drijven, een lepel op de soep leggen en de room afwerken met een mespuntje mosterd.
  • De kaasstengels:
    • Rol een blad bladerdeeg uit, bestrijk met losgeklopt ei, verdeel er de gemalen kaas over, plooi toe, druk aan, bestrijk weer met losgeklopt ei, verdeel in repen en bak af in de oven.

Tip:

  • Deze soep is eigen aan Zuid Tirol.
  • Zoals onze erwtensoep heeft elke streek zijn eigen recept, je kan afwerken met vleesgarnituur maar ook met visgarnituur. Er zijn dus veel mogelijkheden.
  • Je kan ook broodkorstjes maken en parfumeren met rozemarijn.
Paulschoice_logo