04 Aardpeersoep met krokante spekjes

Nodig voor 4 porties:

  • 50 gr ajuin
  • 15 gr wit van prei
  • Klontje boter
  • Tijm en laurier
  • 150 gr geschilde aardpeer
  • 400 gr kippenbouillon
  • 100 gr room
  • 2 el gehakte peterselie of kervel of bieslook of een mengeling van deze
  • Peper en zout
  • 25 gr vers spek niet gezouten
  • 25 gr gerookt spek

Hoe:

  • Stoof de ajuin en de prei in een klontje boter.
  • Voeg de aardpeer toe, de kippenbouillon, laurier en tijm, laat garen.
  • De gaarheid van de aardpeer controleren en eventueel verder garen.
  • Tijm en laurier verwijderen en mixen.
  • De room en de groene kruiden toevoegen en op smaak brengen (niet meer laten koken).
  • Ondertussen het spek in kleine blokjes snijden (lardons) de speksoorten niet mengen en verder apart bereiden:

     

    • Blancheer de spekblokjes.
    • Spoel ze onder koud stromend water.
    • Bak ze krokant in een hete pan.
  • Voeg het spek toe aan de soep.

Paulschoice_logo