Nodig voor 4 porties:
- 50 gr ajuin
- 15 gr wit van prei
- Klontje boter
- Tijm en laurier
- 150 gr geschilde aardpeer
- 400 gr kippenbouillon
- 100 gr room
- 2 el gehakte peterselie of kervel of bieslook of een mengeling van deze
- Peper en zout
- 50 gr grijze garnaaltjes
- 25 gr gerookte palingfilets
- 25 gr gerookte zalm
Hoe:
- Stoof de ajuin en de prei in een klontje boter.
- Voeg de aardpeer toe, de kippenbouillon, laurier en tijm, laat garen.
- De gaarheid van de aardpeer controleren en eventueel verder garen.
- Tijm en laurier verwijderen en mixen.
- De room en de groene kruiden toevoegen en op smaak brengen (niet meer laten koken).
- De garnaaltjes, de paling en de zalm in de borden verdelen en de soep erover scheppen.
- Afwerken met de groene kruiden.