04 Aardpeersoepje met grijze garnaaltjes, gerookte paling en gerookte zalm

Nodig voor 4 porties:

  • 50 gr ajuin
  • 15 gr wit van prei
  • Klontje boter
  • Tijm en laurier
  • 150 gr geschilde aardpeer
  • 400 gr kippenbouillon
  • 100 gr room
  • 2 el gehakte peterselie of kervel of bieslook of een mengeling van deze
  • Peper en zout
  • 50 gr grijze garnaaltjes
  • 25 gr gerookte palingfilets
  • 25 gr gerookte zalm

Hoe:

  • Stoof de ajuin en de prei in een klontje boter.
  • Voeg de aardpeer toe, de kippenbouillon, laurier en tijm, laat garen.
  • De gaarheid van de aardpeer controleren en eventueel verder garen.
  • Tijm en laurier verwijderen en mixen.
  • De room en de groene kruiden toevoegen en op smaak brengen (niet meer laten koken).
  • De garnaaltjes, de paling en de zalm in de borden verdelen en de soep erover scheppen.
  • Afwerken met de groene kruiden.
Paulschoice_logo