13. Lamscurry

Nodig voor 4 personen:

  • 1 kg uitgebeende lamsschouder versneden in blokjes
  • 500 gr bataat (zoete aardappel)
  • 1 groen pepertje
  • 2 teentjes look
  • 2 blaadjes laurier
  • Olijfolie
  • 2 el Madras curry = kerrie
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • ½ courgette
  • Aardappelzetmeel
  • Koriander
  • 1/4de ananas
  • 3 dl Kokosmelk
  • 3 dl Bouillon
  • Peper en zeezout

Hoe:

  • Snijd het vlees in blokjes .
  • Bak het vlees (in olijfolie) gedurende een paar minuten tot het een mooie kleur heeft en meer smaak krijgt.
  • Plet en hak de look, hak de ajuin fijn en snipper het groene pepertje. Voeg ze toe aan het vlees, laat mee stoven en kleuren doe er de curry over en laat even drogen. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed kunnen mengen met het vlees.
  • Blus met de bouillon en de kokosmelk. Laat alles een uurtje sudderen. Het vlees heeft een uur nodig om te garen en alle smaken goed op te nemen.
  • Snijd ondertussen de wortel en de courgette in stukken. Deze geven kleur aan het gerecht. We voegen deze er pas een kwartier voor het einde aan toe, want als de groenten een uur meekoken, worden ze papperig. Knapperige groenten zijn lekkerder, dus voeg ze er bij voorkeur pas later aan toe.
  • Was en schrob de bataat, kook ze apart in gezouten water apart gaar, giet af en pel de bataat. Snij in grote dobbelstenen en voeg toe aan de stoofpot.
  • Schil de ananas, snij in blokjes en doe bij de stoofschotel, laat deze laatste slechts enkele minuten meekoken.
  • Meng een beetje aardappelzetmeel met een beetje water. Bind de saus pas op het einde, om er zeker van te zijn dat de saus goed zal binden zodra alles doorkookt.
  • Werk af met grof gehakte koriander.
Paulschoice_logo