11. Orloff gebraad

Nodig voor 4 personen:

  • 750 gr varkensgebraad
  • mirepoix
  • 4 sneden kaas
  • 4 sneden gekookte ham
  • 1 liter melk
  • 2 ajuinen
  • 200 gr blanke roux
  • Peper – zout – muscaatnoot
  • Gemalen kaas
  • Ietsje paneermeel
  • Klontje boter

Hoe:

  • Braad het varkensvlees rosé met mirepoix. Gebruik de deglacage voor de saus.
  • Snij het gebraad in sneetjes en verdeel de kaas en de gekookte ham in kleine lapjes.
  • Kook ondertussen de uien gaar en pureer ze.
  • Maak een bechamelsaus, meng er de uienpuree onder, nu heb je een Soubisesaus.
  • Stel het gebraad terug samen:
    • een sneetje vlees, een stukje kaas, een stukje ham.
    • Soubisesaus
    • een sneetje vlees, een stukje kaas, een stukje ham.
    • Soubisesaus
    • Werk zo heel het gebraad op.
  • Besmeer het gebraad met de Soubisesaus, bestrooi met gemalen kaas en paneermeel, leg er een klontje boter op en laat gratineren in de oven.
  • Serveer met vleesjus, groentekrans en kroketjes.

Paulschoice_logo