Herkomst/ land: | Frankrijk |
Appellatie: | A.O.P. Floc de Gascogne |
Productieregio: | Nogaro/ Le Bas Armagnac |
Wijnhuis: | Les Hauts de Montrouge |
Klimaat: | Mediterraan |
Neerslag: | 757 mm. |
Bodemtype: | Alluviale gronden, leisteen, klei, kalk, zand |
Druif: | Colombard, Ugni blanc en Gros-Manseng |
Productie: | Gemaakt naar traditioneel recept dat afstamt uit de 16e eeuw, de samenstelling van de aperitief bestaat uit 1/3de Armagnac en 2/3de most. |
Volume alcohol: | 16,50% |
Jaar: | NVT |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Schenken tussen: | 8 à 10°C. serveren zonder ijsblokjes |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken |
Zien: | Licht goudgeel |
Neus: | Witte bloemen, amandel, jasmijn, rozen, |
Smaak: | Honing, zwart fruit, kruiden, |
Gastronomie: | Als aperitief, bij ganzenlever, bij gebak |
| Dit perfecte huwelijk tussen druivensap en jonge armagnac behoort tot het erfgoed van de Gascogne |
| |
| |