Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | D.O. Valencia - Moscatel - Vino de Licor - Vino dulce natural |
Productieregio: | Chiva, Valencia |
Wijnhuis: | Bodega Cherubino Valsangiocomo |
Klimaat: | Mediterraan |
Neerslag: | 450 mm. |
Bodemtype: | Een ondergrond van kalksteen en een bovenlaag van roodbruine leem, met wat alluviale grond in de rivierdalen |
Hoogte: | 100 tot 400 meter |
Druif: | Moscatel Romano = Moscatel de Alejandria |
Volume alcohol: | 15% |
Jaar: | NVT |
Stop: | Draaistop |
Verpakt per: | Doos 12 flessen |
Opvoeding/type: | Mistelle is het resultaat van alcoholtoevoeging aan de most. Het oorspronkelijke en primaire karakter van de druif wordt dus volledig bewaard met een zoete wijn als resultaat. |
Schenken tussen: | 6 à 8°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken |
Zien: | Goudgeel |
Neus: | Krachtig aroma, zeer fruitig, noten |
Smaak: | Intens, rozijnen, |
Gastronomie: | Als aperitief, bij nagerechten en gebak. |
| |
| |