Herkomst/ land: | Spanje |
Appellatie: | D.O.P. Jumilla |
Productieregio: | Jumilla/ Murcia |
Wijnhuis: | Bodegas Luzón |
Klimaat: | Continentaal |
Druif : | 80 % Monastrell, 20 % Cabernet sauvignon |
Bodemtype: | Roodbruin kalksteen op een kalkstenen onderlaag |
Hoogte: | 650 meter |
Productie: | Gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 8-10 dagen |
Volume alcohol: | 15% |
Jaar: | 2013 |
Opvoeding/type: | Crianza, 18 maanden op Frans 60% en Amerikaans 40% eiken |
Stop: | kurk |
Verpakking: | Doos 6 flessen |
Onderscheidingen: | Wine Spectator 91 |
| Vinous 93 |
| Guia Peñin 91 |
Schenken tussen: | 15 à 17°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 10 jaar bewaren |
Zien: | Diep donkerrood |
Neus: | Rijp fruit. Rode bessen en specerijen. |
Smaak: | Cacao, getoaste eik, gestructureerd met rijpe zoete tannines, vol en elegant. |
Gastronomie: | Côte à l’os van de barbecue, lamskoteletjes, varkensspiering, |
| De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 8-10 dagen. Daarna blijft het sap in contact met de schillen voor zo'n 15-20 dagen om meer kleur en smaak te bekomen. De wijn rijpt verder op 60% Frans en 40% Amerikaans eikenhout voor 18 maanden. |
| |
| |