Herkomst/ land: | Frankrijk |
Appellatie: | A.C. Bordeaux |
Productieregio: | Beychac et Caillau / Gironde |
Wijnhuis: | Familie Roche |
Klimaat: | Maritiem |
Bodemtype: | Kalk, kiezel/grind |
Planten per ha | 5000 per ha |
Productie | Lutte raisonnée |
Druif: | 15% Sauvignon blanc, 75% Sémillon en 10% Muscadelle |
Totale zuren | 3 gr/ liter |
Volume alcohol: | 12% |
Jaar: | 2018 |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Opvoeding/type: | Geen hout |
Schenken tussen: | 8 à 10°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken |
Zien: | Helder lichtgeel met groene tinten |
Neus: | Grassig, een boeket van jong fruit |
Smaak: | Prachtige droge wijn, met een mooi evenwicht tussen zijn frisse zuren en zijn jeugdige fruitigheid. Door de 3 gr/liter restsuiker heeft de wijn een lichte en aangename zoete toets in de afdronk. |
Gastronomie: | Visgerechten, paling in ’t groen, geitenkaas, salades, gevogelte |
| De wijnen komen tot stand volgens de methode ‘lutte raisonnée’, wat wil zeggen dat men pas gaat ingrijpen (bijvoorbeeld via besproeiing) wanneer het echt noodzakelijk is. Zo kan men jaar na jaar een natuurlijk en vooral eerlijk product garanderen. 14 dagen voor de oogst worden ook de onderste bladeren van de wijnstok verwijderd zodat de druif volledig blootgesteld wordt aan de zon, wat op zijn beurt dan zorgt voor een goeie rijping van de druif. |
| |
| |