CHÂTEAU GRAMBOY SEC | |
---|---|
Herkomst/ land: | Frankrijk |
Appellatie: | A.C. Bergerac |
Productieregio: | Saint Christophe/ Monbazillac |
Wijnhuis: | Château Gramboy/ Lajonie Eleveur |
Klimaat: | Maritiem |
Bodemtype: | Zanderig grind, kwartshoudende klei en kalksteen. |
Druif: | Sauvignon blanc 90%, Semillon 10% |
Volume alcohol: | 12, 5% |
Jaar: | |
Stop: | Nylon |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Vinificatie: | Fijne droge, witte kwaliteitswijn uit Bergerac, die gevinifieerd werd aan een lage temperatuur van ongeveer 18°C om zo de beste aroma's te kunnen extraheren. |
Schenken tussen: | 8 à 10°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 5 jaar bewaren |
Zien: | Bleekgeel |
Neus: | Veel fruit, appel, peer |
Smaak: | Vol, mooie lange afdronk |
Gastronomie: | Vis en zeevruchten in saus, mosselen, witte vleessoorten, |
Château Gramboy heeft een oppervlakte aan wijngaarden van circa 22 hectares en strekt zich uit over de gemeenten Bergerac en Monbazillac. Het eigendom berust bij de familie Lajonie, één van de oudste een meest respectabele wijnbouwersfamilies uit de streek. Elke oogst gebeurt manueel, met een strenge selectie vooraleer de persing plaatsvindt. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 45 jaar. | |