Herkomst/ land: | Chili |
Appellatie: | Peumo, Vale do Cachapoal. |
Productieregio: | Fundo “El Rosario de Codao” |
Wijnhuis: | Santa Ema |
Klimaat: | Mediterraan droog |
Bodemtype: | Arme grond, veel steen, alluviale klei en löss |
Druif: | 75% carmenère, 20% syrah, 5% carignan |
Volume alcohol: | 14% |
Jaar: | 2016 |
Stop: | Kurk |
Verpakt per: | Doos 6 flessen |
Opvoeding/type: | 12 maanden in 70% nieuwe Franse eiken vaten |
Onderscheidingen: | 90/100 Robert Parker |
| 90 points Wine Spectator |
Schenken tussen: | 17 à 18°C. |
Bewaren/ drinken: | Nu drinken kan 10 jaar bewaren |
Zien: | Dieprode wijn met paarse tinten |
Neus: | Rode bessen en zwarte kersen, pruimen, tabak, potlootslijpsel (grafiet), hout |
Smaak: | Krachtig, afgeronde tannines mooie textuur, tabak, lage afdronk, hout |
Gastronomie: | Bij stevige vleesbereidingen en gevogelte in roomsaus, pasta en gerookte kaas |
| Amplus is het Latijnse woord voor belangrijk, gehonoreerd, uitstekend, gedistingeerd. Dit zijn de ingrediënten van Amplus. |
| |
| |