20 Irish Koffie(Ierse koffie)

Is een warme koffiedrank, die geserveerd en geflambeerd wordt met Ierse whiskey en wordt geblust met mokkakoffie, daarna bedekt met een laag verse ongesuikerde room (soms licht opgeklopt om beter de drijven).

Nodig:

  • 5 cl. Ierse whiskey
  • 1 à 2 theelepels donkere cassonade suiker
  • 1 tas zeer sterke koffie
  • 5 cl. Room

Zaalmateriaal:

  • Komfoor
  • flamberkannetje
  • glas op voet en koffielepel
  • dessertbord met kantpapier
  • dessertlepel

Hoe:

  • Een dessertlepel kandijsuiker in het glas doen, zet er ook een koffielepeltje in om de warmte van het glas te halen.
  • Whiskey in het kannetje opwarmen, flamberen en bij de suiker voegen
  • Sterke koffie toevoegen en het geheel goed mengen tot de suiker is opgelost het koffielepeltje nu wegnemen.
  • Met de bolle kant van de lepel naar boven gericht de licht geslagen room traag op de koffie gieten.
  • Glas op een dessertbordje met een kantje zetten.
  • Er wordt geen lepeltje bij gegeven.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg