Nodig voor 12 personen:
- 12 gelijke tomaten in grootte
- 300 gr tonijn uit blik
- 4 hardgekookte eieren
- 3 koffielepeltjes kappertjes
- 4 el gehakte peterselie, kervel, dragon
- 1 gehakt ajuintje
Voor de mayonaise
- 4 eierdooiers
- Mosterd 1 el
- Citroensap van ½ citroen
- Olie 1 liter
- Peper en zeezout
Afwerking: een blaadje sla of ander groen.
Hoe:
- De tomaten voorbereiden
- De tomaten pellen (emonder)
- Het hoedje afnemen
- De tomaten uithollen zonder ze te kwetsen
- De tomaten binnenin zouten en omgekeerd laten uitlekken
- Het vulsel bereiden
- De tonijn laten uitlekken en de grote stukken breken
- De tonijn mengen met de kappertjes, de hardgekookte en gehakte eieren, de groene kruiden, het gehakte ajuintje en de mayonaise
- De tomaten vullen
- De tomaten koepelvormig opvullen en het hoedje terug plaatsen.
- De tomaten schikken
- De gevulde tomaten op een bord schikken
- Rondom afwerken met wat groen en een extra lepeltje mayonaise