03 Tomaat Monegasque

Nodig voor 12 personen:

  • 12 gelijke tomaten in grootte
  • 300 gr tonijn uit blik
  • 4 hardgekookte eieren
  • 3 koffielepeltjes kappertjes
  • 4 el gehakte peterselie, kervel, dragon
  • 1 gehakt ajuintje

Voor de mayonaise

  • 4 eierdooiers
  • Mosterd 1 el
  • Citroensap van ½ citroen
  • Olie 1 liter
  • Peper en zeezout

Afwerking:   een blaadje sla of ander groen.

Hoe:

  • De tomaten voorbereiden
    • De tomaten pellen (emonder)
    • Het hoedje afnemen
    • De tomaten uithollen zonder ze te kwetsen
    • De tomaten binnenin zouten en omgekeerd laten uitlekken
  • Het vulsel bereiden
    • De tonijn laten uitlekken en de grote stukken breken
    • De tonijn mengen met de kappertjes, de hardgekookte en gehakte eieren, de groene kruiden, het gehakte ajuintje en de mayonaise
  • De tomaten vullen
    • De tomaten koepelvormig opvullen en het hoedje terug plaatsen.
  • De tomaten schikken
    • De gevulde tomaten op een bord schikken
    • Rondom afwerken met wat groen en een extra lepeltje mayonaise
Paulschoice_logo