De eendenborst pekelen:
- Pareer de eendenborst en laat ze 1 nacht in de pekel:
Nodig voor de pekel:
- 1 kg grof zeezout
- 4 el bruine suiker cassonade
- 2 el korianderzaadjes
- 3 el witte peperbollen
- 2 el geneverbessen
Het roken van de eendenborst:
- Nodig: verse tijm, rozemarijn en laurier, zagemeel van eik of beuk
Hoe:
- Was en droog de gepekelde eendenborsten.
- Zet de rookoven op het vuur en laat het zagemeel vuur nemen, leg de helft van de kruiden op het zagemeel.
- Leg de overige verse kruiden op de rooster en leg er de eendenborsten met de vetkant op.
- Sluit de rookoven en laat 20 minuten roken, laat gesloten afkoelen.
Ondertussen bereid je een slaatje:
Nodig:
- Soorten sla naar keuze (mesclun, veldsla, witloof)
- Eventueel champignons, gekookt eitje of..
Maak een dressing van mayonaise, yochurt, mosterd en kruiden (peterseie, basilicum, kervel)
Afwerken:
- Bak de eendenborsten op de velkant aan in olijfolie, laat garen (roze in de kern).
- Meng de slasoorten met de dressing en verdeel over de borden.
- Versnijdt de eendenborsten in lange reepjes en verdeel over de sla.