03 Slaatje met gerookte eendenborst

De eendenborst pekelen:

  • Pareer de eendenborst en laat ze 1 nacht in de pekel:

Nodig voor de pekel:

  • 1 kg grof zeezout
  • 4 el bruine suiker cassonade
  • 2 el korianderzaadjes
  • 3 el witte peperbollen
  • 2 el geneverbessen

Het roken van de eendenborst:

  • Nodig: verse tijm, rozemarijn en laurier, zagemeel van eik of beuk

Hoe:

  • Was en droog de gepekelde eendenborsten.
  • Zet de rookoven op het vuur en laat het zagemeel vuur nemen, leg de helft van de kruiden op het zagemeel.
  • Leg de overige verse kruiden op de rooster en leg er de eendenborsten met de vetkant op.
  • Sluit de rookoven en laat 20 minuten roken, laat gesloten afkoelen.

Ondertussen bereid je een slaatje:

Nodig:

  • Soorten sla naar keuze (mesclun, veldsla, witloof)
  • Eventueel champignons, gekookt eitje of..

Maak een dressing van mayonaise, yochurt, mosterd en kruiden (peterseie, basilicum, kervel)

Afwerken:

  • Bak de eendenborsten op de velkant aan in olijfolie, laat garen (roze in de kern).
  • Meng de slasoorten met de dressing en verdeel over de borden.
  • Versnijdt de eendenborsten in lange reepjes en verdeel over de sla.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

Paulschoice_logo