Nodig voor 4 personen:
- 4 halve perziken uit blik
- 200 gr tonijn (uitgelekt gewicht uit blik)
- Enkele kerstomaten
- 2 gekookte eitjes
- Eieren vis melk mosterd
- Maïs in blik
- Citroen
- 1 el kervel gehakt
- Cocktailsaus
- Pijpajuin
- sla
Hoe:
- Laat de perziken uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
- Meng de tonijn met de maïs, de cocktailsaus, de gehakte kervel en breng op smaak met peper, zeezout en citroensap.
- Vul de perziken mat de tonijnsla, leg ze op een bedje van sla en werk af met kerstomaatjes, gekookte eitjes en bieslook.
Tip: je kan de cocktailsaus vervangen door een andere saus.
Je kan ook kappertjes toevoegen.
Je kan ook verse perziken nemen, je moet ze in hun geheel 10 à 15 minuten pocheren in water met suiker (150 gr per liter), afkoelen onder koud water en dan pellen en halveren.