03 Perzik met tonijn

Nodig voor 4 personen:

  • 4 halve perziken uit blik
  • 200 gr tonijn (uitgelekt gewicht uit blik)
  • Enkele kerstomaten
  • 2 gekookte eitjes
  • Eieren vis melk mosterd
  • Maïs in blik
  • Citroen
  • 1 el kervel gehakt
  • Cocktailsaus
  • Pijpajuin
  • sla

Hoe:

  • Laat de perziken uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng de tonijn met de maïs, de cocktailsaus, de gehakte kervel en breng op smaak met peper, zeezout en citroensap.
  • Vul de perziken mat de tonijnsla, leg ze op een bedje van sla en werk af met kerstomaatjes, gekookte eitjes en bieslook.

Tip: je kan de cocktailsaus vervangen door een andere saus.

Je kan ook kappertjes toevoegen.

Je kan ook verse perziken nemen, je moet ze in hun geheel 10 à 15 minuten pocheren in water met suiker (150 gr per liter), afkoelen onder koud water en dan pellen en halveren.

img1  

Paulschoice_logo