03 Kippenlevermousse met riesling

Nodig:

  • 250 gr kippenlevers
  • 1/4de laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • 1 dl riesling
  • 250 gr boter
  • 1 el cognac
  • Peper en zout

Hoe:

  • Leg de levertjes een half uur in koud water
  • Dep ze droog, bak ze flink aan in een sauteuse met de laurier en de peperkorrels in wat boter.
  • Blus met de riesling en stoof op laag vuur tot ze vanbinnen mooi roze zijn. Controleer de gaartijd.
  • Neem de levertjes uit, doe ze in een blender en mix op hoge snelheid met de boter, en de cognac tot er een homogene massa ontstaat. Breng op smaak.

Kippenlevermousse met porto

Nodig voor 5 porties:

  • 250 gr kippenlevers
  • 1/4de laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • 1 dl porto
  • 250 gr boter
  • 1 el cognac
  • 50 gr rozijnen
  • Peper en zout

Hoe:

  • Week de rozijnen in de porto.
  • Verwijder de gal van de kippenlevertjes.
  • Leg de levertjes een half uur in koud water
  • Dep ze droog, bak ze flink aan in een sauteuse met de laurier en de peperkorrels in wat boter.
  • Knijp de rozijnen uit en zet apart, blus met de porto en stoof op laag vuur tot ze vanbinnen mooi roze zijn. Controleer de gaartijd.
  • Neem de levertjes uit, doe ze in een blender en mix op hoge snelheid met de boter en de cognac tot er een homogene massa ontstaat. Breng op smaak
  • Om een zeer fijne mousse te bekomen kan je de mousse door een fijne puntzeef drukken, meng er dan de rozijnen onder.
  • Serveer de mousse op warme toast je kan afwerken met noten of gedroogde vruchten (dadels, vijgen). Garneer met wat rucola.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a1747b9a34646f45c7a90f0169e5282b.jpg

Paulschoice_logo