03 Fantasie van ham

Rolletje van gerookte ham met boursin

Nodig:

  • 1 schel gerookte ham, Ardense ham
  • Per 4 schellen 1 pakje Boursin met look en kruiden
  • Een lepel verse room 40%

Hoe:

  • Meng de Boursin met een lepel room en roer smeuig, breng op smaak en vul de spuitzak.
  • Spuit de Boursin op de schel gerookte ham en rol op, versnijdt het rolletje met een scherp mes.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

Gedroogde ham met meloen

Nodig

  • Een schel gedroogde ham (Ganda, Parma of Iberico) tot een roosje gedraaid.
  • 1/6de meloen geschild en waaiervormig gesneden.
  • Presenteer het hamroosje op de meloen.

Mousse van gekookte ham

Nodig

  • 20 gr boter
  • 30 gr patisseriebloem
  • 350 gr kippenbouillon
  • 370 gr gekookte ham
  • 100 gr melk
  • 25 gr witte wijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 gr room 40%

Hoe:

  • Smelt de boter voeg de bloem toe (= roux) voeg de kippenbouillon toe en kook tot een velouté, week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, nijp ze goed uit en laat ze smelten in de saus, laat snel afkoelen.
  • Ondertussen maal de ham met de melk en de witte wijn in de blender tot een mousse, voeg de afgekoelde velouté toe en breng op smaak.
  • Sla de room lobbig en spatel hem onder de mousse. Laat afkoelen.
  • Je kan de mousse met een spuitzak op de borden brengen.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg

Crème van broccoli

Nodig:

  • 1 stronk broccoli
  • Peper en zeezout
  • Currypoeder
  • 1 dl room 40%

Hoe:

  • Kook of stoom de broccoli gaar, verfris onder koud water, laat goed uitlekken, na afkoelen nijp het water uit de broccoli.
  • Pureer de broccoli, klop de room lobbig, meng de room met de broccoli en breng op smaak met peper, zeezout en currypoeder.

Puree van zongedroogde tomaten

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

Nodig:

  • Zongedroogde tomaten
  • Room 40%
  • Peper

Hoe:

  • Cutter de tomaten zeer fijn, druk eventueel door de fijne zeef.
  • Klop de room lobbig en meng met de tomaten, breng op smaak.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg

Mosterdkaas:

  • Meng 150 gr verse kaas met 1 eetlepel mosterd en een mespunt zacht paprikapoeder,
  • Breng dit in kleine puntjes op het bord.

Afwerking:

  • Breng wat tuinkers in het midden van de borden.
  • Verdeel de drie bereidingen van ham over de borden.
  • Werk af met de puree van zongedroogde tomaat en de crème van broccoli.