Rolletje van gerookte ham met boursin
Nodig:
- 1 schel gerookte ham, Ardense ham
- Per 4 schellen 1 pakje Boursin met look en kruiden
- Een lepel verse room 40%
Hoe:
- Meng de Boursin met een lepel room en roer smeuig, breng op smaak en vul de spuitzak.
- Spuit de Boursin op de schel gerookte ham en rol op, versnijdt het rolletje met een scherp mes.
Gedroogde ham met meloen
Nodig
- Een schel gedroogde ham (Ganda, Parma of Iberico) tot een roosje gedraaid.
- 1/6de meloen geschild en waaiervormig gesneden.
- Presenteer het hamroosje op de meloen.
Mousse van gekookte ham
Nodig
- 20 gr boter
- 30 gr patisseriebloem
- 350 gr kippenbouillon
- 370 gr gekookte ham
- 100 gr melk
- 25 gr witte wijn
- 4 blaadjes gelatine
- 300 gr room 40%
Hoe:
- Smelt de boter voeg de bloem toe (= roux) voeg de kippenbouillon toe en kook tot een velouté, week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, nijp ze goed uit en laat ze smelten in de saus, laat snel afkoelen.
- Ondertussen maal de ham met de melk en de witte wijn in de blender tot een mousse, voeg de afgekoelde velouté toe en breng op smaak.
- Sla de room lobbig en spatel hem onder de mousse. Laat afkoelen.
- Je kan de mousse met een spuitzak op de borden brengen.
Crème van broccoli
Nodig:
- 1 stronk broccoli
- Peper en zeezout
- Currypoeder
- 1 dl room 40%
Hoe:
- Kook of stoom de broccoli gaar, verfris onder koud water, laat goed uitlekken, na afkoelen nijp het water uit de broccoli.
- Pureer de broccoli, klop de room lobbig, meng de room met de broccoli en breng op smaak met peper, zeezout en currypoeder.
Puree van zongedroogde tomaten
Nodig:
- Zongedroogde tomaten
- Room 40%
- Peper
Hoe:
- Cutter de tomaten zeer fijn, druk eventueel door de fijne zeef.
- Klop de room lobbig en meng met de tomaten, breng op smaak.
Mosterdkaas:
- Meng 150 gr verse kaas met 1 eetlepel mosterd en een mespunt zacht paprikapoeder,
- Breng dit in kleine puntjes op het bord.
Afwerking:
- Breng wat tuinkers in het midden van de borden.
- Verdeel de drie bereidingen van ham over de borden.
- Werk af met de puree van zongedroogde tomaat en de crème van broccoli.