Nodig voor 4 personen:
- 200 gr gerookte palingfilets
- 2 dl room
- 1 dl melk
- 2 el gehakte groene kruiden (mengeling)
- citroensap
- muscaatnoot
- 3 gelatine blaadjes
- zalmeitjes
- pezo
- Voor de saus
- 1 rode paprika gaargekookt of paprika uit blik.
- 2 rijpe tomaten liefst sweet pink
- 4 blaadjes basilicum
Hoe:
- De melk warmen en de gelatine (voorgeweekt) hierin oplossen
- De palingfilets fijnmalen in de blender, de groene kruiden toevoegen en de melk met de gelatine.
- Laten afkoelen en ondertussen de room half dik opkloppen en onder de massa spatelen, op smaak brengen in vormpjes storten en laten opstijven in de koelkast.
- De tomaten pellen en ontdoen van de pitjes en sap. Het tomatenvlees mixen samen met de uitgelekte paprika en de basilicumblaadjes en op smaak brengen.
- De bavarois ontvormen, op de bordjes schikken en omringen met de coulissaus.
- Eventueel afwerken met zalmeitjes een takje groen en een stukje gerookte paling.