03 Bavarois van gerookte paling

Nodig voor 4 personen:

  • 200 gr gerookte palingfilets
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 el gehakte groene kruiden (mengeling)
  • citroensap
  • muscaatnoot
  • 3 gelatine blaadjes
  • zalmeitjes
  • pezo
  • Voor de saus
  • 1 rode paprika gaargekookt of paprika uit blik.
  • 2 rijpe tomaten liefst sweet pink
  • 4 blaadjes basilicum

Hoe:

  • De melk warmen en de gelatine (voorgeweekt) hierin oplossen
  • De palingfilets fijnmalen in de blender, de groene kruiden toevoegen en de melk met de gelatine.
  • Laten afkoelen en ondertussen de room half dik opkloppen en onder de massa spatelen, op smaak brengen in vormpjes storten en laten opstijven in de koelkast.
  • De tomaten pellen en ontdoen van de pitjes en sap. Het tomatenvlees mixen samen met de uitgelekte paprika en de basilicumblaadjes en op smaak brengen.
  • De bavarois ontvormen, op de bordjes schikken en omringen met de coulissaus.
  • Eventueel afwerken met zalmeitjes een takje groen en een stukje gerookte paling.
Paulschoice_logo