03 Trilogie van grijze garnalen

 

Een klassieke garnaalcocktail in een glaasje

Nodig voor 12 personen:

  • 12 kwarteleitjes
  • 12 kerstomaatjes
  • 240 gr gepelde grijze garnaaltjes (20 gr per persoon)
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1 groene sla
  • Voor mayonaise, currysaus en cocktailsaus:
  • 4 eierdooiers
    • 1 tl mosterd
    • Citroensap
    • 1 liter olie (best voor de gezondheid = koolzaadolie, gastronomisch is best
    • arachideolie)
    • Peper en zeezout
    • Cocktailsaus: ketchup, room, whisky, peper, zeezout, citroen

Hoe:

  • De kwarteleitjes 5 minuten koken en onmiddellijk afkoelen onder koud stromend water.
  • De sla reinigen, de nerven verwijderen, goed wassen en drogen.
  • De mayonaise bereiden en cocktailsaus maken: ketchup, room, whisky, peper, zeezout en citroen toevoegen.
  • De sla zeer fijn snijden, in elk glaasje een bodempje sla leggen, daarop de garnaaltjes, een lepel cocktailsaus en afwerken met de kwarteleitjes en de kerstomaatjes.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\schaaldieren.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\schaaldieren.png

Variatie: in een witloofblaadje met look-currysaus

Nodig:

  • 12 brede blaadjes witloof
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 grote tomaat gepeld, ontdaan van de pitjes en in kleine blokjes gesneden
  • 4 el mayonaise met currypoeder = currysaus
  • 120 gr gepelde grijze garnaaltjes (10 gr per persoon)
  • 3 lookteentjes geplet en gehakt
  • rucola

Hoe:

  • De eieren 8 minuten koken en onmiddellijk afkoelen. Wit en geel scheiden en apart door de fijne zeef drukken.
  • De currysaus bereiden mengen met de geplette en gehakte look de garnaaltjes en op smaak brengen.
  • De grootste witloofblaadjes losmaken van de stronk en vullen met de garnaal mengeling.
  • De witloofbladjes op een bodem van rucola schikken en afwerken met wit en geel van gekookt ei en tomatenblokjes.

 

Lepelhapje met garnaal

Nodig voor 12 personen:

  • 4 el mayonnaise
  • 180 gr gepelde garnaaltjes (15 gr per persoon)
  • Een mespunt zacht paprikapoeder
  • Een stengel witte selder
  • Een avocado
  • 1 mango
  • 1 el gehakte bieslook

Hoe:

  • Meng de mayonaise met het paprikapoeder en laat even trekken.
  • Snijdt de witte selder zeer fijn in lamellen.
  • Snijdt de mango en de avocado in kleine blokjes.
  • Meng garnaaltjes, mango, avocado en selder onder saus en breng op smaak met peper, zeezout en citroensap.
  • Leg de vulling op een lepel en werk af met gesnipperde bieslook.
Paulschoice_logo