03 Garnaaltjes, witloof en aardappelblokjes in wittewijnsaus:

  • Stoof kleine aardappelblokjes (Nicola of vastkokende) aan in wat olijfolie voeg en versneden witloof aan toe, laat even meestoven,
  • voeg een mespunt curry toe en laat even garen, blus met witte wijn,
  • voeg de wittewijnsaus van Arijs en een scheutje room toe,
  • laat garen,
  • werk op met limoensap, citroengras en koriander,
  • breng op smaak met peper.
  • Vul een lepel en bestrooi ruim met grijze garnaaltjes.

TIP: als je garnaaltjes laat meekoken verliezen ze hun mooie kleur en worden ze taai, ze verliezen hun smaak. Bij warme bereidingen voeg je de garnaaltjes altijd op het laatst toe, zonder ze te verwarmen.

Weetje: waterkers is een kruidachtige plant uit de familie van de kruisbloemen; waterkers is superfood.

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\schaaldieren.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\df89ddda6058dc05ea6a36baca9b3dd6.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png