Nodig voor 12 personen:
- 12 gelijke tomaten in grootte
- 600 gr gepelde grijze garnaaltjes
- 6 hardgekookte eieren
- 4 el gehakte peterselie
- 1 groene sla of een mengeling van slasoorten
- Voor de mayonaise
- 4 eierdooiers
- Mosterd
- Citroen
- Olie
- Peper en zeezout
Hoe:
- De tomaten voorbereiden
- De tomaten pellen (emonder)
- Het hoedje afnemen
- De tomaten uithollen zonder ze te kwetsen
- De tomaten binnenin zouten en omgekeerd laten uitlekken
- De eitjes 6 minuten koken en onmiddellijk afkoelen onder koud stromend water.
- De sla reinigen, de nerven verwijderen, goed wassen en drogen.
- De mayonaise bereiden.
- De tomaten vullen en afwerken:
- De sla verdelen over de borden.
- De tomaten op de borden schikken en vullen met ongeveer 50 gram garnaaltjes en het hoedje terug plaatsen.
- De gekookte eitjes sierlijk op de borden schikken.
- Rondom afwerken met een lepeltje mayonaise en gehakte peterselie.
- Je kan ook met een fijn spuitzakje een figuurtje spuiten bovenop het tomatendekseltje