03 Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes

Nodig voor 12 personen:

  • 12 gelijke tomaten in grootte
  • 600 gr gepelde grijze garnaaltjes
  • 6 hardgekookte eieren
  • 4 el gehakte peterselie
  • 1 groene sla of een mengeling van slasoorten
  • Voor de mayonaise
    • 4 eierdooiers
    • Mosterd
    • Citroen
    • Olie
    • Peper en zeezout

Hoe:

  • De tomaten voorbereiden
    • De tomaten pellen (emonder)
    • Het hoedje afnemen
    • De tomaten uithollen zonder ze te kwetsen
    • De tomaten binnenin zouten en omgekeerd laten uitlekken
  • De eitjes 6 minuten koken en onmiddellijk afkoelen onder koud stromend water.
  • De sla reinigen, de nerven verwijderen, goed wassen en drogen.
  • De mayonaise bereiden.
  • De tomaten vullen en afwerken:
    • De sla verdelen over de borden.
    • De tomaten op de borden schikken en vullen met ongeveer 50 gram garnaaltjes en het hoedje terug plaatsen.
    • De gekookte eitjes sierlijk op de borden schikken.
    • Rondom afwerken met een lepeltje mayonaise en gehakte peterselie.
    • Je kan ook met een fijn spuitzakje een figuurtje spuiten bovenop het tomatendekseltje

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\schaaldieren.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg

Paulschoice_logo