03 Couscous met grijze Noordzeegarnaaltjes (koud)

Nodig:

  • Couscous
  • gepelde Noordzeegarnaaltjes
  • tomaat
  • komkommer
  • munt
  • look
  • sinaasappel
  • olijven
  • mirin
  • olijfolie
  • pijpajuin
  • visfumet.

Hoe:

  • Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking of: breng 2x de hoeveelheid van de couscous aan visfumet van Arijs, aan de kook en giet deze kokend op de couscous. Dek af met folie en laat trekken, de couscous in nu gaar.
  • Tijdens de afkoeling de couscous los werken.
  • Meng de couscous met: tomaat en komkommer gesneden in blokjes, geplette look, gehakte munt, versneden olijven, appelsiensap en -rasp, gehakte pijpajuin.
  • Breng op smaak met peper, mirin, olijfolie en misschien een beetje zeezout (eerst proeven).
  • Strooi de garnaaltjes over de couscous.

img1   

Granen garnaal vis selder

Weetje:

Couscous bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water en is rijk aan koolhydraten en vezels. Het is een gezonde basis van een maaltijd. Couscous is een traditioneel gerecht uit Noord-Afrika. In de fabriek worden (durum) tarwe en water gemengd en gestoomd. Hierdoor ontstaan couscousballetjes, die vervolgens uit elkaar gehaald en gedroogd worden. In traditionele Marokkaanse gezinnen gegeten op vrijdag, na het bezoek aan de Moskee.

Paulschoice_logo