Nodig:
- 1 schel gerookte ham, Ardense ham
- Per 4 schellen 1 pakje Boursin met look en kruiden
- Een lepel verse room 40%
Hoe:
- Meng de Boursin met een lepel room en roer smeuig, breng op smaak en vul de spuitzak.
- Spuit de Boursin op de schel gerookte ham en rol op, versnijdt het rolletje met een scherp mes.
- Gedroogde ham met meloen
Nodig
- Een schel gedroogde ham (Ganda, Parma of Iberico) tot een roosje gedraaid.
- 1/6de meloen geschild en waaiervormig gesneden.
- Presenteer het hamroosje op de meloen.
- Mousse van gekookte ham
Nodig
20 gr boter
30 gr patisseriebloem
350 gr kippenbouillon
370 gr gekookte ham
100 gr melk
25 gr witte wijn
4 blaadjes gelatine
300 gr room 40%
Hoe:
- Smelt de boter voeg de bloem toe (= roux) voeg de kippenbouillon toe en kook tot een velouté, week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, nijp ze goed uit en laat ze smelten in de saus, laat snel afkoelen.
- Ondertussen maal de ham met de melk en de witte wijn in de blender tot een mousse, voeg de afgekoelde velouté toe en breng op smaak.
- Sla de room lobbig en spatel hem onder de mousse. Laat afkoelen.
- Je kan de mousse met een spuitzak op de borden brengen.