03 Fantasie van ham – Rolletje van gerookte ham met boursin

Nodig:

  • 1 schel gerookte ham, Ardense ham
  • Per 4 schellen 1 pakje Boursin met look en kruiden
  • Een lepel verse room 40%

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

Hoe:

  • Meng de Boursin met een lepel room en roer smeuig, breng op smaak en vul de spuitzak.
  • Spuit de Boursin op de schel gerookte ham en rol op, versnijdt het rolletje met een scherp mes.
  1. Gedroogde ham met meloen

Nodig

  • Een schel gedroogde ham (Ganda, Parma of Iberico) tot een roosje gedraaid.
  • 1/6de meloen geschild en waaiervormig gesneden.
  • Presenteer het hamroosje op de meloen.
  1. Mousse van gekookte ham

Nodig

20 gr boter

30 gr patisseriebloem

350 gr kippenbouillon

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\selder.png C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg

370 gr gekookte ham

100 gr melk

25 gr witte wijn

4 blaadjes gelatine

300 gr room 40%

Hoe:

  • Smelt de boter voeg de bloem toe (= roux) voeg de kippenbouillon toe en kook tot een velouté, week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, nijp ze goed uit en laat ze smelten in de saus, laat snel afkoelen.
  • Ondertussen maal de ham met de melk en de witte wijn in de blender tot een mousse, voeg de afgekoelde velouté toe en breng op smaak.
  • Sla de room lobbig en spatel hem onder de mousse. Laat afkoelen.
  • Je kan de mousse met een spuitzak op de borden brengen.