03 Ceviche van makreel

Nodig voor 4 personen

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\df89ddda6058dc05ea6a36baca9b3dd6.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg

  • 400 gr makreelfilet
  • Voor de marinade:
    • 1 dl chardonnayazijn
    • 1 dl mirin
    • ½ dl limoensap
    • 5 gr geroosterde peperbollen
    • 5 gr geroosterde korianderzaadjes
    • 10 gr verse koriander gehakt
    • 3 gr verse dragon gehakt
    • 1 chilipeper
    • 1 sjalotje
    • Snuifje zout
  • Verder
    • ½ venkel flinterdun gesneden met de mandoline en in ijswater bewaard
    • 1 tl gesnipperde bieslook
    • 1 tl kervelpluksels
    • olijfolie
    • Broodkorstjes

Hoe:

  • Ontdoe de makreel van vel en graatjes.
  • Rooster de peperbollen en de korianderzaadjes en maak de marinade, bewaar in de koelkast.
  • Reinig en was de venkel en snij met de mandoline in zeer dunne schijfjes, bewaar in ijswater.
  • Maak broodkorstjes, snipper de bieslook en pluk de kervel.
  • De makreelfilet mag maximum 20 minuten marineren in de marinade, je moet hem dan direct uitnemen en afdoppen.
  • Giet de venkel af en droog hem, maak aan met enkele druppels olijfolie, peper en zout en leg een bergje aan de zijkant van het bord, bestrooi met de broodkorstjes en werk af met bieslook.
  • De makreelfilet nu afbranden met de crème brûlée-brander en ook op het bord schikken, werk af enkele druppels marinade en de kervelpluksels.

 

Paulschoice_logo