03 Carpaccio van tonijn, Carpaccio van St. Jacobsvruchten

Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rundvlees, het gerecht werd bedacht door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië in 1950 en dit voor de Venetiaanse Gravin Amalia Mocenigo. Het is genoemd naar de schilder Vittore Carpaccio. Vandaag zijn er vele varianten.

Carpaccio van tonijn en Brugge oud kaas

Meng olijfolie extra vierge met mirin, peper en zout breng deze vinaigrette met borsteltje op een bordje. Leg hierop dunne schijfjes tonijn, besprenkel met de vinaigrette en werk af met Brugge oud kaas, puntjes pesto en raketsla.

Carpaccio van Sint jacobsvruchten

Meng olijfolie extra vierge met limoensap, peper en zout breng deze vinaigrette met een borsteltje op een bordje. Leg hierop dunne schijfjes Sint Jacobsvrucht, besprenkel met de vinaigrette en werk af met puntjes wasabimayonaise, Parmezaanse kaas en kervel.

Voor de pesto

Mix in de blender: een pakje verse basilicum, 1 el pijnboompitten, 50 gr gemalen Brugge kaas oud,

een beetje grof zout, 2 teentjes look, 50 gr Parmezaanse kaas, peper, voeg olijfolie toe tot een smeuïge saus.

Paulschoice_logo