Nodig:
- 300 gr gepocheerde koude zalm en in stukjes verdeeld
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 1potje tuinkers
- 2 el gehakte peterselie
- 4 teentjes look
- 2 el gehakte ajuin
- Enkele druppels amandelolie
- 200 gr mayonaise met zeekraal
- Enkele kappertjes
- Peper en zeezout
- Citroensap en citroenrasp
- Takuan om af te werken
- Pancrek of een ander toastje of cracker
Hoe:
- De zalm pocheren, laten afkoelen en in stukjes verdelen
- De zongedroogde tomaten in de blender mixen met tuinkers, peterselie, look en ajuin
- Deze mix nu uit de blender mengen met mayonaise met zeekraal, amandelolie, kappertjes, peper, zeezout, citroensap en citroenrasp.
- Als laatste meng je de saus met de gepocheerde zalm, controleer de smaak en voeg eventueel toe
- Breng de zalmsla op een toastje, een witloofblaadje of … en werk af met een stukje takuan of zalmeitjes.
