02 Koud aperitiefhapje van zalm en kruiden

Nodig:

  • 300 gr gepocheerde koude zalm en in stukjes verdeeld
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 1potje tuinkers
  • 2 el gehakte peterselie
  • 4 teentjes look
  • 2 el gehakte ajuin
  • Enkele druppels amandelolie
  • 200 gr mayonaise met zeekraal
  • Enkele kappertjes
  • Peper en zeezout
  • Citroensap en citroenrasp
  • Takuan om af te werken
  • Pancrek of een ander toastje of cracker

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\df89ddda6058dc05ea6a36baca9b3dd6.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a1747b9a34646f45c7a90f0169e5282b.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\2f82b385bdf7ecb098f7f73c9d478e29.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg

Hoe:

  • De zalm pocheren, laten afkoelen en in stukjes verdelen
  • De zongedroogde tomaten in de blender mixen met tuinkers, peterselie, look en ajuin
  • Deze mix nu uit de blender mengen met mayonaise met zeekraal, amandelolie, kappertjes, peper, zeezout, citroensap en citroenrasp.
  • Als laatste meng je de saus met de gepocheerde zalm, controleer de smaak en voeg eventueel toe
  • Breng de zalmsla op een toastje, een witloofblaadje of … en werk af met een stukje takuan of zalmeitjes.
Paulschoice_logo