02 Worstenbroodje met Duvel

Nodig voor 4 personen:

    • 400 g gemengd gehakt (kalf/varken)
    • 2 sneetjes wit brood zonder korst
    • 1 ajuin
    • Een toefje verse kervel
    • 1⁄2 teentje look
    • 1 el olijfolie
    • 1 ei
    • 1⁄2 dl Duvel
    • peper
    • zeezout
    • 2 vellen bladerdeeg
    • bloem
    • 1 ei

C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\aaf42fae5a5672c87efea257a365c27a--gluten.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\0e1cb0c6a921f65cf4509849c1ff03cf.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\a6d51c06bc334340e8f8effcac30f104.jpg C:\Users\Paul Vercammen\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\d7ad05535d80c59dfa0cc00d5db4791e.jpg

 

Hoe:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden °C
  • Het gehakt bereiden:
  • Verkruimel het wit brood en week het in de Duvel
  • Snipper de ajuin en de look en stoof ze aan in de olijfolie laat afkoelen
  • Hak de kervel fijn
  • Meng het gehakt met het brood en het vocht, de ajuin en de look, de kervel, peper, zout en 1 ei, breng op smaak.
  • Bladerdeeg indien nodig uitrollen tot dunne velletjes.
  • Het gehakt of met een spuitzak op het bladerdeeg brengen of met bloem tot worstjes rollen en op het bladerdeeg leggen.
  • Het deeg met losgeklopt ei bestrijken, toerollen en aandrukken.
  • De worstenbroodjes op een bakpapier of bakmatje leggen, bestijken met losgeklopt ei en afbakken in de oven.
Paulschoice_logo