07 Zeetongfilet met muskaatdruiven uit Hoeilaart

  • Nodig:
    • 8 zeetongfilets
    • 2 dl visfumet
    • 300 gr witte muskaatdruiven zonder pit (of gepelde druiven in blik)
    • 1 dl room
    • 40 gr blanke roux
    • 1 citroen
    • Peper en zeezout
    • Bladerdeeg garnituur
    • 1 el gehakte peterselie
    • Takje dille
  • Hoe:
    • De druiven pellen en indien nodig ontpitten en macereren in witte wijn.
    • De tongen fileren, de filets mooi oprollen en in een sauteuse plaatsen.
    • De filets pocheren in de visfumet, uitnemen en warmhouden.
    • Het sap van de druiven met de wijn en de visfumet (kookvocht van de pladijsfilets) aan de kook brengen en binden met de roux.
    • Afwerken met room en op smaak brengen (citroen en pe-zo)
    • De gepelde druiven toevoegen.
    • Van de bladerdeeg halve maantjes uitsteken, doreren en afbakken.
    • Afwerken met peterselie en een takje groen.
Paulschoice_logo