Ga naar de inhoud
- Nodig:
- 8 zeetongfilets
- 2 dl visfumet
- 300 gr witte muskaatdruiven zonder pit (of gepelde druiven in blik)
- 1 dl room
- 40 gr blanke roux
- 1 citroen
- Peper en zeezout
- Bladerdeeg garnituur
- 1 el gehakte peterselie
- Takje dille
- Hoe:
- De druiven pellen en indien nodig ontpitten en macereren in witte wijn.
- De tongen fileren, de filets mooi oprollen en in een sauteuse plaatsen.
- De filets pocheren in de visfumet, uitnemen en warmhouden.
- Het sap van de druiven met de wijn en de visfumet (kookvocht van de pladijsfilets) aan de kook brengen en binden met de roux.
- Afwerken met room en op smaak brengen (citroen en pe-zo)
- De gepelde druiven toevoegen.
- Van de bladerdeeg halve maantjes uitsteken, doreren en afbakken.
- Afwerken met peterselie en een takje groen.