07 Tongfilets gevuld met noordzeegarnaaltjes

  • Nodig:
    • 4 tongen van 3 stuks per kg vel af
    • 200 gr gepelde garnaaltjes
    • 1 citroen
    • pezo
    • 1 dl room
    • 1 dl witte wijn
    • 250 gr boter
    • 2 tomaten
    • 1 el gehakte peterselie
    • gekookte aardappeltjes voor 4 p.
  • Hoe:
    • Fileer de tongen of laat ze fileren door de vishandelaar.
    • Maak van de graten een visfumet.
    • Maak 4 roosjes van de tomaten en snij het ovrgebleven tomatenvlees in blokjes.
    • Was de filets, rol ze op met een opening en met de velkant naar binnen. Vul de opening met garnaaltjes plaats in een sauteuse en bevochtig met de witte wijn en gaar half. Neem de visfilets uit.
    • Breng het kookvocht aan de kook, voeg er de visfumet bij kook sterk in, voeg er de room bij en kook weer sterk in. Roer er nu de klontjes rauwe boter door en laat de saus deze opnemen. 0p smaak brengen met pezo en citroen, de tomatenblokjes toevoegen. Op een schotel schikken goed warm maken, naperen met de saus bestrooien met gehakte peterselie, de tomatenroosjes erbij plaatsen en apart gekookte aardappeltjes geven.
Paulschoice_logo